שיטת הקאיזן אומרת שכדי להגיע לשינוי, כדי לעשות כל פעם עוד צעד אחד קטן.
אני רוצה להציע לך צעד אחד קטן לקראת מעבר לתזונה בריאה יותר.
צעד קטן שיביא לאט לאט לשינוי גדול.
והצעד הקטן הוא: להוציא את הסוכר מהבית.
למה?
מזמינה אותך לקרוא ולהחליט על הצעד הבא.
מה זה סוכר לבן?
לפני ההסבר מהו סוכר לבן, כדאי לציין שבכל דבר שאנחנו אוכלים יש סוכר. בירקות ובפירות, דגנים ובקטניות. הסוכרים חשובים לתהליכים שונים בגוף. אבל הסוכרים שאנחנו מקבלים מהצומח מספיקים לנו ואין צורך להוסיף סוכר.
הסוכר מיוצר מקנה סוכר. הסוכר הלבן הוא דו-סוכר. מה הכוונה? יש בו שני סוגי חד סוכר. גלוקוז ופרוקטוז. כדי לייצר את הסוכר סוחטים את קנה הסוכר ויוצרים ממנו מיץ. זוהי המולסה וצבעה חום. בהמשך ממשיכים לזקק את המולסה ולייצר ממה שנשאר את הסוכר. עד שמגיעים לסוכר הלבן, הסוכר עובר עוד כמה תהליכי זיקוק וכך כל המינרלים והוויטמינים שהיו בקנה הסוכר נעלמו בדרך וקיבלנו סוכר לבן חסר כל.
הסוכר הזה שאנחנו אוכלים גורם לרמות גבוהות של גלוקוז בדם. רמה גבוהה של גלוקוז בדם גורמת לגוף להפריש הרבה אינסולין כדי להוריד את רמת הסוכר. הלבלב עובד קשה ובסופו של דבר מגיע לכך שאינו יכול לעמוד מול כמויות הסוכר בגוף ומפסיק לעבוד. ואנחנו עלולים לחלות בסוכרת. אבל הסוכר לא גורם רק לסוכרת. הוא גורם לעוד מחלות ותופעות. רמת החומציות בדם עולה וכדי לאזן אותה הגוף משתמש בסידן ובעוד מינרלים. מאיפה הוא לוקח את הסידן? מהעצמות.
הסוכר גורם לעליה ברמת השומנים ובעקבות זאת להשמנה, בעיות של עששת, היפר אקטיביות וקנדידה. ולסוכרת.
אפשר להשתמש בדבש (אבל צריך לזכור שמי שיש לו סוכרת גם הדבש לא טוב לו).
אפשר להשתמש במולסה.
אפשר להשתמש בסילאן – דבש התמרים. אבל לבדוק שהוא טהור וללא תוספות. משום מה אני רואה שמוסיפים לסילאן סוכר. כאילו שהוא לא מספיק מתוק.
אפשר להשתמש בסירופ מייפל – אבל לשים לב שזהו מייפל טהור ללא תוספות. אני רואה שגם למייפל יש שמוסיפים סוכר.
אפשר להשתמש בסטיביה. זהו צמח ללא ערך קלורי. בניגוד לכל שאר הממתיקים שאסורים על חולי סוכרת. חולי סוכרת יכולים להשתמש בסטיביה. צמח הסטיביה מתוק פי 200 מסוכר ולכן מספיקה כמות מזהרית. את הסטיביה ניתן להשיג באבקה, בטיפות או כעלים מיובשים. ומי שרוצה עוד יתר להתקדם – אפשר לקנות בעציץ.
וכמות של 2 טיפות סטיביה או פחות מרבע כפית אבקה שקולה לכפית סוכר.
מכל הממתיקים אני ממליצה על הסטיביה.
אם בכל זאת רוצים להשתמש בסוכר. רצוי סוכר קנים שהוא הקרוב ביותר לסוכר המקורי ועבר הכי פחות תהליכי זיקוק.
על הסוכר החום או הדמררה אני לא ממליצה. הם כמו הסוכר הלבן.
אז מהיום מוציאים את הסוכר מהבית.
עדי טליה - תזונה נשית התמחות בתזונה ללא גלוטן http://aditalia.ravpage.co.il/aditalia